KREDITI

Korisne informacije o kreditima

Ako radite u Njemačkoj:

auxmoney - Geld leihen für den UrlaubZa one koji žive u Hrvatskoj

Želite jeftinije kupovati

Bio preparati jeftiniji i 60%
Posao za sve
Odabrano sa interneta


Za sve koji traže informacije gdje investirati svoje novce odlična web stranica sa mnoštvom podataka.  Posebno za one koji traže povoljnije investicijsko zlato

Poslovna prilika za sve. Vrhunski mrežni marketing i mogućnost  razvoja potpuno novog posla.  Korisno za sve koji traže dodatne izvore prihoda

 
Vodič kroz kupnju na internetu. Uštede pri kupovini i gdje na akcijama kupovati. Mnoštvo korisnih informacija

Jeftinije na internetu. Kako uštedjeti pri kupovini na internetu te kako zaraditi.  Puno korisnih informacija.Regeneracija matčnih stanica.  vrhunska hrana za matične stanice i jačanje imuniteta.  preporuka svima koji se žele bolje osjećati


Komparativne metode iscjeljivanja terapeutkinje Ljubice Kos Rosandić kao što su homeopatija, teleradiestezija, refleksna masaža stopala


Stambena štednja i mnoštvo korisnih informacija o stambenoj štednji. Trenutno nema poticaja .

Osiguranje života i mnoštvo informacija o osiguranjima.


Korisne informacije gdje dobiti povoljnije bankovne kreditie:
 ------------------------------------------------------------------------------------------------

PREBIJANJE KREDITA Uz pad kamata, dužnici dva puta godišnje refinanciraju zajmove jeftinijima


Građani koji imaju stambene kredite u Zagrebačkoj banci, OTP-u i HPB-u, u kolovozu mogu računati na malo nižu ratu kredita. Riječ je o tri banke koje za izračun promjenjivih kamatnih stopa koriste Nacionalnu referentnu stopu (NRS), a ona je u najnovijem krugu snižavanja, obavijestio je prošlog tjedna HUB, pala od 0,09 do 0,13-postotnih poena. U posljednje tri i pol godine to je sedmo snižavanje kamatnih stopa, a ovisno o tome jesu li krediti u kunama ili eurima, pale su od 1,35 do 1,98 postotnih poena.

Što su glavni razlozi pada NRS-a, prosječnog troška financiranja banaka? Prema ocjeni stručnjaka u HNB-u, više je razloga tome: viškovi likvidnosti u sustavu su veliki, potražnja za kreditima i dalje je slaba, a rast depozita ostaje stabilan. Pritom dodaje da je pad NRS-a i veći od pada kamatnih stopa na depozite jer je primjetan odljev novca s oročenih na transakcijske račune. Ljudi jednostavno procjenjuju da im se više ne isplatiti oročiti novac, u tim slučajevima banke ne moraju plaćati ni te niske kamatne stope koje se danas nude štedišama.

NRS Vrlo je vjerojatno, slažu se u financijskom sektoru, da će kamatne stope još neko vrijeme padati, ali za to više nema prostora. Ipak, banke koje koriste NRS, stopu koja se formira na domaćem tržištu, u blagoj su prednosti pred onima koji koriste međunarodne referentne kamate, libor i euribor, jer se njihove izmjene mogu relativno brzo preliti u rast kamata na kredite. Povećanje NRS-a možda se može apsorbirati smanjenjem premija rizika, zbog oporavka ekonomije i zadržavanja fiskalne stabilnosti.

Prema podacima HNB-a, oko 67 posto kućanstava ima kredit vezan uz promjenjivu kamatnu stopu, pri čemu je gotovo podjednako zastupljen broj onih koji su vezani uz NRS i uz euribor. A kako se očekuje njihov rast, a time i povećanje otplata kredita, HNB je pokrenula kampanju kojoj je cilj informirati dužnike o rizicima i potaknuti banke da im omoguće refinanciranje kredita i zamjenu promjenjivih fiksnim kamatnim stopama. Domet središnje banke nije velik i uglavnom se svodi na preporuke bankama koje će uskoro i formulirati. No, poznato je da banke već godinama i nude takve mogućnosti. Financijski okretni klijenti itekako su ih dobro iskoristili. Klijent jedne banke ispričao je ovih dana da je najprije imao krediti u CHF-ima koji je nakon konverzije postao eurski kredit. Prije godinu dana taj je kredit s kamatnom stopom od oko 5,5 posto refinancirao u kunski, s fiksnom kamatnom stopom od 4,5 posto. Međutim, nedavno je vidio da se banka počela reklamirati i nuditi još nižu kamatnu stopu, pa nije želio propustiti ni tu priliku.

Kampanja

- Uzeti kredit s fiksnom kamatom ne znači da moraš do isteka kredita plaćati istu kamatnu stopu - objašnjava. Tako je on, nakon godinu dana, drugi put refinancirao kredit, ovaj put uz kamatnu stopu od 4 posto.
Kampanja HNB-a, prema svemu sudeći, trebala bi pomoći manje informiranim i upornim građanima. Zapravo, od banaka se očekuje da svojim klijentima pošalju novu, prihvatljiviju ponudu na kućnu adresu. Prošli tjedan guverner HNB-a Boris Vujčić ugostio je predstavnike Udruge Franak koji su ga, prema riječima Denisa Smaje, upozorili “da je potrebna jača intervencija od preporuke”.

- To znači da treba iskoristiti sve moguće instrumente kako bi se natjeralo banke da svim dužnicima ponude trenutne tržišne uvjete kamatnih stopa u novim kreditima, a najvažnije je da se ponudi onim dužnicima koji su kreditno nesposobni - objašnjava Smajo. Razlika između kamatnih stopa na prije ugovorene i nove kredite može biti i do dva postotna poena. Dodaje da su vodstvu HNB-a prenijeli i iskustva dužnika koji su “doslovno zarobljeni u visokim kamatnim stopama u eurskim kreditima, a koji su kreditno nesposobni”. Oni ne mogu prijeći u drugu banku pa ih banka “lihvari visokim kamatnim stopama”, odnosno ne želi im omogućiti pristup nižim tržišnim kamatnim stopama, što je prema Smajinu mišljenju “apsurd”. Upozorili su guvernera i na problem visokih izlaznih naknada kod pojedinih banaka. Odgovor s druge strane, kaže, bio je pozitivan i ohrabrujući. No, pritom računa i na činjenicu da guverner ulazi u razdoblje kada se gleda na novi mandat, pa i tu priliku treba iskoristiti.

ŽRTVE PADA KAMATA Isplate štedišama u tri godine svedene gotovo na trećinu
Iako su zajmoprimci profitirali, drugi su klijenti, čini se, više izgubili. Onaj tko je na kraju 2013. godine oročio depozit u eurima na rok dulji od 2,5 godina, prema podacima HNB-a, mogao je računati na prosječnu kamatnu stopu od 3,1 posto, a u ožujku ove godine ona je iznosila 0,62 posto. Podaci pokazuju da su na depozite u eurima koji, k tome, kontinuirano rastu, banke u siječnju ove godine isplatile 341 milijun kuna, a tri godine prije za to im je trebalo 937 milijuna kuna, gotovo tri puta više. Drugim riječima štediše u tri godine dobivaju tek trećinu.
 

VRAĆAJU SE KREDITI U ŠVICARCIMA, HNB upozorava: 'To je zaduživanje povećanog rizika'

Sada se nude manji gotovinski nenamjenski krediti, a ne stambeni koji su građane doveli na prosjački štap

Dok predsjednik Ivo Josipović sa svojim suradnicima razmišlja kako pomoći dužnicima u švicarskim francima , a sami dužnici sude se s bankama, na hrvatsko bankarsko tržište  na mala se vrata vraćaju krediti u švicarcima! Naime, upravo su krediti u švicarskoj valuti u ovoj godini jedan od aduta Kentbanka, bivše Banke Brod, koju je 2011. preuzeo turski Eksen Holding


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Erste banka uvodi mini kredite za klijente s nižim primanjima
Mini krediti odobravaju se u iznosu od 700 do 35.000 kuna s roko otplate 60 mjeseci

Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) u svoju je redovnu ponudu gotovinskih kredita uvrstila mini kredite namijenjene klijentima s nižim prosječnim primanjima. Riječ je o nenamjenskim kreditima manjih iznosa, do maksimalnih 35.000 kuna, za koje se primjenjuju povoljniji uvjeti kreditne sposobnosti te se za njihovu obradu ne naplaćuje naknada.


----------------------------------------------------------------------------------------------

Dijeta i kako na zdrav način smršaviti.
 
 
Dizalice za rad ni visini
 
 
Bezbolna akupunktura
 
Kristali i mnoštvo korisnih informacija iz svijeta kristala.
 
Noni sok i kako ga jeftinije kupiti na internetu.  Korisno svma koji traže noni sok.

Investiranje