Kako do kredita u Njemačkoj

Dobivanje kredita u Njemačkoj može biti jednostavan proces ako znate koje korake trebate poduzeti. Ovdje ćemo vas provesti kroz osnovne korake koje trebate slijediti kako biste uspješno aplicirali za kredit.

Provjera Kreditne Sposobnosti (Schufa)

Prvi korak u procesu dobivanja kredita je provjera vaše kreditne sposobnosti. 

U Njemačkoj, Schufa (Schutzgemeinschaft für allgemeine Kreditsicherung) je glavna agencija za kreditne izvještaje. Preporučljivo je da prije podnošenja zahtjeva za kredit zatražite svoj Schufa izvještaj kako biste provjerili da li su svi podaci točni i ažurirani.

Istraživanje Vrsta Kredita u Njemačkoj

U Njemačkoj postoji nekoliko vrsta kredita koje možete uzeti u obzir:

Usporedba ponuda

Nakon što odredite vrstu kredita koji vam je potreban, sljedeći korak je usporedba ponuda različitih banaka i financijskih institucija. 

Obratite pažnju na:

  • kamatne stope,
  • uvjete otplate,
  • eventualne dodatne troškove poput naknada za obradu zahtjeva.

Provjerite online ponudu i usporedite sve ponude. ​Besplatno pošaljite upit klikom na baner kompanije auxmoney i za nekoliko trenutaka saznajte sve uvjete za željeni kredit:

Priprema dokumentacije

Prilikom apliciranja za kredit, bit će vam potrebna određena dokumentacija, koja može uključivati:

Podnošenje zahtjeva

Nakon prikupljanja potrebne dokumentacije, možete podnijeti zahtjev za kredit. Ovaj proces može se obaviti online ili osobno u banci. Nakon podnošenja zahtjeva, banka će pregledati vašu kreditnu sposobnost i ostalu dokumentaciju te vas obavijestiti o odobrenju ili odbijanju kredita.

Potpisivanje ugovora i isplata sredstava

Ako je vaš zahtjev odobren, sljedeći korak je potpisivanje ugovora o kreditu. Pažljivo pročitajte sve uvjete i odredbe prije potpisivanja. Nakon potpisivanja, sredstva će biti prebačena na vaš račun, obično u roku od nekoliko dana.